Figur

Figur

onsdag 17 april 2013

Miami.

Här kommer semsterbilderna från veckan i Florida.
Vi startade redan i Boston där vi flög ned till Fort Lauderdale, ett seniorparadis där Iidas farfars bror med fru bor varje vinter. De körde runt med oss och visade hus som kostar mer än vad jag kommer tjäna under min livstid, bla Donald Trumps lilla näpna sommarvilla.
 Efter två nätter åkte vi ned till Miami beach. Tåget som går längs kursen är väldigt bekvämt och billigt. Det är betydligt meckigare att ta sig från de utspridda stationerna till sitt egentliga mål. Mellan Fort Launderdale och Miami Beach åkte vi bil, tåg, pendeltåg, buss med minst en halvtimmes väntan mellan varje. Fågelvägen är det inte speciellt långt mellan dessa.
 I Miami träffade vi de andra utbytesstudenterna som bilat ned och firade vår ankomst i hostelets jacuzzi. Bikini Hostel på West Ave var inte de finaste jag sett och människorna där såg ut som spring breakfirande ynglingar brukar se ut, ja jag är dömmande. Presonalen var lite virrig och tyckte om att överboka rummen så efter lite om och men fick vi vårt rum i fred.
 En dag vigdes åt att åka ned till Key West och snorkla. Key West ligger definitivt på min topp-tio lista över vackraste ställen jag besökt och alla som har chansen borde åka dit. Väldigt turistigt med vackert som sjutton. Nu vill jag åka till Kuba och se om det går att få mer av arkitekturen, känslan av lugn och ro och lite paradis.
Förresten, försökte göra lite reseach om huruvida amerikaner är välkomna till Kuba eller inte och hade en roande läsning, det känns så långt bort från Sveriges "neutrala" trygghet.

"Den utländska turismen drog igång på allvar under 1980-talet, då det ekonomiska stödet från Sovjetunionen upphörde. Vid kommunistpartiets fjärde kongress 1991 beslutades det att turistnäringen skulle byggas ut. Turism svarar numera för över hälften av Kubas inkomster i utländsk valuta.[källa behövs]
Många av turisterna kommer från Kanada, men över hälften av besökarna är numera européer. Det förekommer också amerikanska turister på Kuba, men de amerikanska handelsrestriktionerna gör att den turismen ännu är begränsad. Beslutet år 2000 att lätta på restriktionerna innebar att förbudet för amerikaner att besöka Kuba utan officiellt tillstånd mjukades upp något. Men det tar troligtvis länge innan turistströmmen från USA till Kuba når samma omfattning som den hade före revolutionen 1959. De stora satsningarna har dock gett resultat. 1996 uppnåddes en miljon turister och 2005 var siffran uppe i två miljoner för att sedan droppa under krisen. Efter stora ansträngningar vände sedan den nedåtgående trenden, mycket tack vare att den kubanska valutan är kopplad till dollarn som föll mot euron vilket fick europeiska turister att återvända.[källa behövs] Den ökande turismen har dock en baksida i form av ökande prostitution i turistområdena.[31] Det uppges även att ett klassamhälle skapats.[40]"- Wikipedia

Efter Key West var det mest sol och bad. Jag har aldrig gillat klyschan men att få ligga nästan naken och lapa sol för en stund var himmelskt.
Innan vi åkte hem sov vi en natt i Holleywood, märk att vi fortfarande var i Florida, Hollywood är ett populärt namn.

En av de bästa sakerna med Miami Beach var Art Deco-kvarteren. Fantastiska hus! Försökte komma in i museet men det var stängt för tillfället. Gjorde egentligen inte speciellt mycket, att gå runt i solen och titta på det ena huset med fantastiskt än det förra räckte gott nog.

 Seniorlyor


Vaktmästaren och jag. (sicken romantitel!)



 Miami




 Del av gamla bron till Key West
 Snorkling. Delfin, check! Haj, Absolut!



 Peter, reseguiden från paradiset!

 Snyggaste Burger King!
Hejdå Florida.

1 kommentar: